Paddla säkert

Att paddla kajak är ett intresse som många människor delar och det roliga med kajakpaddling är att man inte behöver vara en expert för att ha en trevlig stund. Detta kan vara en mycket rolig aktivitet tillsammans med familj eller vänner, men man kan även ge sig ut ensam en stund och njuta av vattnet och naturen.

Eftersom man befinner sig på vattnet bör man dock tänka på säkerheten extra noga innan man beger sig ut. Det är roligt att vara på vattnet, men kan sluta illa om man inte är väl förberedd.

Ett egentligen måste är att man ska kunna simma och röra sig enkelt i vattnet. Flytväst ska alltid användas och man bör välja en väst som är specifikt skapad för just paddling. Den är lite kortare i modellen och betydligt lättare att röra sig i. Det kan vara skönt att bege sig ut på vattnet ensam, men kom ihåg att det är betydligt enklare att klara av svåra och jobbiga situationer om man är fler än en. Är man en mycket van kajakpaddlare är detta ofta inget problem, men fram till dess bör man se till att inte göra några längre turer utan sällskap.kayak-1664061_960_720

Sporten kräver sin utrustning, det är en sak som är säker, och här finns det ett stort utbud att välja på. Grunden till att du ska få ett så bra äventyr som möjligt, är att du ser till att ha med dig en karta och en kompass. Det är A och O för att kunna navigera sig runt, men även på ett tryggt sätt röra sig på vattnet.

Ett sista, men mycket gott tips, är att komma ihåg att fästa paddeln med hjälp av en lina. Skulle man råka tappa paddeln i vattnet kan man på ett enkelt och smidigt sätt se till att få tillbaka den igen.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website