Kom nära naturen eller staden under en paddeltur

Sverige bjuder på fantastiska paddelvatten och vilket man skall välja beror på ens erfarenhet av kajakpaddling och vad man vill se och göra. Att paddla på Västkusten ger klart och salt vatten, kala kobbar och kanske några maneter medan en paddeltur längs Höga Kusten ger höga berg och grandoft. Bohusläns skärgård sägs vara Sveriges vackraste och här kan man njuta av mängder av djur och växter i Kosterhavets nationalpark. Men också alla andra skärgårdar som Sverige bjuder på är vackra och omväxlande och har alla sin unika charm och utseende varför paddlingsmöjligheterna är oändliga.

Att stilla glida fram i en kajak är för många det bästa sättet att njuta av naturen. I en kajak är man nära vattnet och har möjlighet att ta sig fram såväl nära strandlinjen som mitt ute på vattnet, vilket ger möjligheter till såväl viltspaning som strandliv.

Leisure Kayaking Girl Kayak Sport Outdoor Water

I Sverige så finns en mängd olika guidade kajakturer men också utmärkta möjligheter att på egen hand njuta av en paddeltur. Tack vare allemansrätten så har man möjlighet att paddla över andras vatten, slå upp ett tält på någon annans mark, plocka bär och göra upp eld – så länge man tar hänsyn till gällande lagar och förordningar och inte stör eller förstör.

Att sittande i en kajak se en bäver som glider ner i vattnet, höra en varg som ylar i fjärran, se fiskar som hoppar eller en älg som dricker är en uppnåelig dröm som väntar på att bli uppfylld. I en kajak kan man färdas tyst varför det ger möjlighet att komma mycket nära naturen. Att naturen också ofta bjuder på spektakulära solnedgångar, soluppgångar, regnbågar och andra himlafenomen är en bonus.

Nattpaddling har också sin charm och unika känsla; att paddla i mörker och låta ögonen vänja sig vid nattens ljus utmanar också andra sinnen. En annan typ av nattpaddling är att se storstaden i mörker, bland annat i Stockholm så kan man följa med på guidade nattpaddlingar vilka bjuder en helt ny syn av staden.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website